.:soft reminder:.

"And if My servants ask thee about Me - behold, I am NEAR; I respond to the call of him who calls, whenever he calls unto Me; let them, then, respond unto Me, and believe in Me, so they might follow the right way" (2:186)

Friday, February 3, 2012

the man i love...

in the name of Allah, my Lord, my everything.





sepatutnya, tanda ingatan ini tidak harus muncul hanya sekali dalam setahun, bila tiba hari lahirnya. hari-hari lain? mungkinkah dia jauh dari kita?






TT___________________________TT






"Sesungguhnya telah datang kepadamu seorang rasul dari kaummu sendiri, berat terasa olehnya penderitaanmu, sangat menginginkan (keimanan dan keselamatan) bagimu, amat belas kasihan lagi penyayang terhadap orang-orang mukmin."
(9:128)








video





tidak perlu kita bahas dan bercerita lagi bagaimana juga apa pengorbanan dia untuk kita. semua itu sudah jelas terang dan nyata dengan nikmat iman juga islam ini. bahagian kita pula, bagaimana? siapa dan di mana dia di hati kita?





semoga cinta kita bukan palsu, yang hanya bermain di bibir. kerana cinta itu sebuah kata kerja. dan kata kerja itu menuntut kita untuk berbuat, beramal, memahami dan menghayati ertinya.





"sesiapa yang menghidupkan sunnahku, maka sesungguhnya dia telah mencintaiku. dan sesiapa yang mencintaiku, nescaya dia akan bersama-samaku di dalam syurga: (HR Anas ra)






ya Allah, jadikanlah aku hambaMu yg terbaik, ummat nabi muhammad saw yg terbaik, anak yg terbaik, mutarabbi yg terbaik, murabbi yg terbaik, kakak juga adik yg terbaik, sahabat, kawan dan teman yg terbaik.





ya Allah, sampaikanlah... sampaikanlah... sampaikanlah....





4 comments:

  1. cukup dia sebagai lelaki ter cool, termacho dan ter sweet yang layak dicintai walaupun tidak pernah bersua.

    semoga dapat jumpa di akhirat kelak dengan keadaan yang paling best

    layakkah aku menerima syafaat darinya?

    saya grad next week. mak ngan ayah datang ;)

    ReplyDelete
  2. yeke...? Allah huAKbar! amhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah ... :)


    knape x bg tau awal2?

    ni bila ni sy boleh ke sana?


    ohh jzkk utk komennya :)
    betul cukup dia shj yg menduduki carta teratas dlm hati.


    smoga kita dpt bersama2 dgnnya nt inshaAllah, amiiin :)

    ReplyDelete
  3. teringin sangat nak berusrah dengan baginda.... datang masa grad yang betul2. ni kan sarjana je..lagipun yana dapat cuti 2 hari je untuk yang ni. pastu masuk keje kat spital balik. doakan yana grad habis for good tahun ni yea..

    kan dh bgtau ari tu. bulan 2. u pun bizi. sokay la.. masa cuti pnjang boleh bawak pg RI kitorang yang baru. heee

    ReplyDelete
  4. i wasn't aware dh sampai masa grad heee

    ok inshaAllah, nt muna dtg mse grad yg benar2 iA :) smoga Allah lancarkn semuanya :)



    usrah sampai ke sorgaaaaaa :)

    ReplyDelete